m_fyrtorn

ORD OM FJELL
Nytt fjelldikt hver dag
Trykk HER

v_jotunheimen

logo_sognefjellshytta

Sykkelturer

sykkel
Omgivelsene våre byr på gode muligheter for sykkelturer. Her kan du ta landeveissykkelen og bryne deg på klatreetappen opp til Sognefjellet, du kan ta terrengsykkelen din og utforske skogs- og grusveier eller ta med den fulldempa stisykkelen din og sette spor på stier der ingen før har vært med sykkel. Det er kun din egen eventyrlyst og fantasi som setter stopper for dine sykkelopplevelser under ditt opphold i Lom.

Det er ikke sykling vi driver mest med men vi vil være behjelpelige med å tilrettelegge for at du skal få en minnerik sykkelopplevelse. Vi tilbyr deg solide måltid, hvile, og ro - du må selv stå for å utforske kart, og område for å finne dine veier. Når det er sagt så sitter vi naturligvis på stor lokalkjennskap slik at vi kan komme med tips til mulige områder å utforske på sykkelen.

Faktisk er det vel lett å glemme det, men her er det for den lekne muglighet til å ta nye veier med sykkelen. I mange land ville folk missunne oss det privilegiet....

Klimapark

JW Klimapark3
Bli med 70 meter inn i isen - 6000 år attende i tid. Du vil få sjå, oppleve og få informasjon om mange ulike tema som klimahistorie og fleire tusen års historie om jakt og fangst.
Ta med heile familen inn i isen og opplev fortida på nært hald.
MIMISBRUNNR var i norrøn mytologi kjelda til kunnskap og visdom.
Mimisbrunnr Klimapark2469 ved foten av Galdhøpiggen er vår tids kunnskapskjelde - lett tilgjengeleg for alle.

Les meir på Klimaparken sine heimesider HERFoto: Johan Wildhagen/Palookaville.noDet finst ein kombinasjonsbillett med Mimisbrunnr Klimapark2469 og Norsk Fjellmuseum i Lom.
Når du har løyst billett i Klimaparken får du rabbatert pris på Norsk Fjellmuseum, berre vis fram billetten frå Klimaparken når du kjem på Fjellmuseet.
På Norsk Fjellmuseum er det utstilt funn som kom fram frå under isbreane da dei smelta mykje somrane 2010 og 2011.


JW Klimapark_2        JW Klimaparken
Foto: Johan WIldhagen/Palookaville.no

Sommarski

sommerski
Galdhøpiggen Sommerskisenter
 ligg ca. 10 kilometer frå Raubergstulen.
Her er det mogleg å drive med heisbasert skikjøring frå mai til vinteren kjem i oktober. Dei fleste nasjonale lag og ei rekkje utanlandske alpinistar kjem for å trene på skisenteret kvar sommar. Mange av desse vel å bu hjå oss.

For dei som vel å bu hjå oss under sitt treningsopphald, eller dei som berre har lyst til å ta med skia på ferie så har vi fleire skistaller/prepperom tilgjengeleg.
I tillegg har vi både treningsrom og møterom som dykk kan benytte dykk av.

Les meir på Galdhøpiggen sommerskisenter sine heimesider HER.
                               __________________________________________________________________________
Skiging Sognefjellet
Sognefjellet sommarskisenter er det mogleg å gå på langrennski i oppkøyrde spor til langt ut i juli på normale sommarar.
Fra Sognefjellsveien opnar etter vinterstengning i mai til juli/august køyrer Sognefjellshytta opp løyper i samarbeid med Sognefjellet Sommerskisenter.
Det blir køyrd løyper kvar dag og det blir salta etter behov, forholda blir ansett som meget gunstige for sommartrening.
Traseane varierar i forhold til tid på sommaren og snømengde. Tidlig i sesongen har vi lengre sløyfer på opp mot 10 kilometer, medan det på slutten av sesongen blir ned mot 3 kilometer.

For dei som vel å bu her og trene på Sognefjellet så har vi prepperom, trimrom og møterom dykk kan benytte dykk av.
 
Les meir på Sognefjellshytta sine heimesider HER.

Fjellturer

grottingI Jotunheimen finner du de fleste av Norges 2000 meterstopper. Frå Raubergstulen er det kort vei til flere av disse. Mange av disse toppene kan du bestige på egenhånd om du er litt fjellvandt, mens andre vil kreve mer turerfaring for å bestige. En del topper krever og at du har med fører om du ikke behersker taubruk og breferdsel.

Omgivelsene byr imidertid på mye mer en høye topper og breer. Her kan du vandre i gammel urskog, ta din egen topptur til ei hø i nærheten eller rusle langs en elv og slenge litt med en fiskestang. Mulighetene er mange - det er du som bestemmer.

I Dumdalen, ca. 30 minutters kjøring fra Raubergstulen, ligger en rekke kalksteinsgrotter. Elva Dumma har gjennom tusener av år laget ganger og huler som vi kan utforske. Med guide, passende klær og hodelykt er dette for de fleste en stor opplevelse. Her finns grotter for alle, også for de med klaustrofobi.

Galdhøpiggen klatrepark

klatrepark 2
Galdhøpiggen Klatrepark
 ligg kun to minutts gåtur frå resepsjonen på Raubergstulen.
Kaltreparken har i dag 6 løyper og ei barneløype. Desse går alt i frå 1 meter over bakken, og opp til dei høgaste utfordringane på 12 meter over bakken. Parken har i alt 60 plattformar og utfrodringar. 13 av desse er tyrolertraversar (zipline).
Dette skule gje dei aller fleste utfordringar som ein kjem til å hugse.


Barneløypa er bygd heilt på toppen av parken, og den er laga slik at vaksne kan gå saman med borna anten i løypa eller på bakken ved sida av. Da er det enkelt å hjelpe til om det skulle vere nødvendig.
Barneløypa er og laga slik at ein kan gå heile løypa fleire gonger, eller berre delar av den. Dette er noko ein kan gjere medan ein ventar på dei andre som er i parken.


Parken har og ei ekstremløype som skal gje utfordringar sjølv for erfarne klatreparkentusiastar. Dette er ei forholdsvis kort løype med høg intensitet der du får prøvd både psyke og balanse.


Les meir på "Aktivilom" sine heimesider HER